Trä är naturligt, hållbart och återvinningsbart. Trä är en förnybar råvara och passar att använda till en mängd olika områden. Som förpackningsmaterial av gods som ska fraktas har det många goda egenskaper. Det tål stötar, är skyddande, flexibelt att utforma och enkelt att använda.

Alla Boardics förpackningar och emballage är träbaserade och har utformats optimalt för att emballera gods både inom landet och på export. Förpackningarna kan också återanvändas, beroende på hur de har använts.

När vi skapar förpackningar tänker vi mycket på ergonomin för den som ska packa. Därför kan många av våra lådor resas efter att godset placerats på botten av lådan. När de har använts klart, kan de fällas ihop igen så de tar liten plats på lagret.

Alla träslag har olika egenskaper och det kan vara svårt att veta vilket träslag man bör använda till vad. Berätta vad du ska packa, så hjälper vi dig att hitta det bästa materialet till dina förpackningar. Vi har standardlådor på lager, dessutom utformar vi förpackningar helt efter dina behov.

Det är också viktigt att veta att våra förpackningar är godkända enligt ISMP15 för export, vilket innebär att vi garanterar att vårt träemballage är behandlat på ett sätt som är internationellt accepterat och fritt från skadedjur.

Vill du fördjupa dig i träets många egenskaper och användningsområden? I Träguiden hittar du mycket information.